Wat kost een goede winterschilder?

Een schilder geeft in de winter meestal korting. Deze korting kan wel oplopen tot 30%. Deze 30% is in vergelijking met de gebruikelijke kosten die de schilder rekent. Er zijn ook schilders die een uur gratis schilderen weggeven gedurende de winter.

Het inschakelen van een winterschilder heeft dus als voordeel dat je veel goedkoper uit bent, maar je hebt tijdens de winter eigenlijk ook minder overlast van de schilder. Stel dat een schilder in de zomer bij je komt schilderen, dan staan er allerlei steigers in je tuin en hierdoor kun je niet in de tuin zitten. In de winter zul je niet buiten zitten, waardoor je geen last zult hebben van de steigers. Verder is het natuurlijk zo dat je vrijwel direct een beroep kunt doen op de schilder, omdat deze het in de winter een stuk rustiger heeft.

Om het nog voordeliger te maken kun je er voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten met een schilder. Je kunt afspreken dat het schildersbedrijf het schilderwerk van je woning altijd goed onderhoudt, zodat je altijd kunt rekenen op goed onderhouden schilderwerk in en rondom je woning. Je kunt een offerte aanvragen bij diverse schilders om zo te weten wat ze vragen voor een klus.

1